Samtalshuset Primärvård

Samtalshuset är en specialistmottagning som erbjuder psykosocialt stöd och psykoterapeutiska behandlingar.

Våra mottagningar

Du kan komma till oss med remiss från annan vårdgivare. Vi tar emot remisser från hela landet.

Vi tar naturligtvis också emot privata patienter helt utan remiss, men då gäller andra priser än de normala egenavgifterna i den offentligt finansierade öppenvården. Kontakta vår kundtjänst för närmare information om priser och tillgänglighet om du vill komma till oss som privat patient.

Vi tar emot patienter, antingen till våra fysiska mottagningar eller via vår digitala plattform. Vi har generösa öppettider varje dag mellan kl 8 -22 och du hittar mer information om vår Digitala plattform (APP) här.

Där finns även en länk för att ladda ner appen och du kan du se om det just nu finns lediga tider att boka. Om du behöver hjälp kontaktar du bara våra duktiga kundtjänstmedarbetare som hjälper dig.

Korta väntetider

Vi försöker i möjligaste mån erbjuda dig en första tid inom 3 dagar. Vi försöker alltid att tillmötesgå dina krav och önskemål så långt som möjligt för att hitta en tid åt dig. Det kan dock ibland vara svårt att med kort varsel hitta precis den tid eller specialistkompetens som just du önskar. Då kan en viss väntan uppstå innan du får en tid. Vi försöker dock alltid att göra det så smidigt, enkelt, lätt och säkert för dig som vi bara kan!

Patientavgifter

Som remisspatient betalar Du normala patientavgifter för besök i primärvård, vanligtvis 100 kronor. Högkostnadsskydd gäller. Det angivna priset gäller för besök inom Region Stockholm. Om du är listad hos en vårdgivare, i en annan Region, så kan andra priser gälla. För privata patienter, besök hos vår Psykiater eller för Par & Relationsterapier samt kommunal familjerådgivning gäller andra taxor.

Priser och patientavgifter inom Primärvård
(Gäller Region Stockholm)

Tidsbokning

Du når vår tidsbokning via vår Kundtjänst och på våra telefontider eller e-post. Läs mer om bokningar här.

Om du behöver boka av ett besök:

  • Vid avbokningar gäller samma regler som för andra besök i primärvård. Det innebär: avbokning kan ske fram till 24 timmar innan utsatt tid.
  • Högkostnadskortet gäller inte vid sen avbokning eller uteblivet besök.