Par- och Relationssamtal

Alla relationer har sina perioder av upp och nedgångar och kan ibland hamna i en akut kris där allt helt plötsligt ställs på sin spets. 

Om Par- och Relationssamtal

Vill vi leva tillsammans? Var finns den person som jag älskar och håller av? Ibland upptäcker någon av parterna att den andra parten eller hela förhållandet har stagnerat och att man istället håller på att glida ifrån varandra.

Problemställningarna låter ofta så här:

• vi kan inte tala med varandra längre
• vi har glidit ifrån varandra när vi fick barn
• min partner vill eller talar om att separera, men det vill inte jag
• det finns ingen lust och glöd till varandra längre
• du lyssnar och ser mig inte längre

I ett sådant skede kan det vara en god hjälp att gå i par- och relationsterapi och därigenom få hjälp av en utomstående samtalspartner, som utan förutfattade meningar eller låsningar kan ge tid och utrymme till båda parter och som vågar ställa även obehagliga frågor, utan en dömande eller bedömande attityd.

Frågor som kanske inte har ställts på länge, eller ens någon gång tidigare, och som parterna undvikit. Parsamtalet hjälper er att föra processen i relationen framåt för att hitta en gemensam väg om och hur ni vill fortsätta eller för den del även avsluta er relation, om det är ett avslut som önskas.

Det finns inga givna eller förutbestämda svar, utan resultatet av parsamtalet beror helt på vilken önskan och motivation bägge parter har för att kunna möta den andre på ett ömsesidigt plan. Vi erbjuder verktygen och möjligheten.

Du kan enkelt boka tid för fysiska eller digitala möten direkt här på hemsidan.